Proteus en Trimergo bundelen hun krachten

Waardenburg, Apeldoorn – 6 september 2016

Proteus en Trimergo bundelen hun krachten binnen een nieuwe groep. Deze groep maakt het verschil als internationale leverancier van project ERP software binnen meerdere sectoren van de projectgestuurde industrie. Het uitgangspunt is de expertise en cultuur van specialistische ERP-bedrijven te combineren met de juiste schaalgrootte voor internationale expansie en innovatieve R&D. De groep telt momenteel 70 medewerkers met 900 klanten in de Benelux, Groot-Brittannië, Noord-Amerika en diverse andere landen.

Proteus vult, als marktleider voor bedrijfssoftware voor interieurbouw, hout- en afbouw in de Benelux, op een ideale manier de positie van Trimergo aan in de segmenten maritiem, on/offshore, machine/apparatenbouw en bouwtoelevering. Deze projectgestuurde bedrijven leveren op basis van klantspecificaties en -wensen toegespitste functionaliteit voor hun marktsegment. Samen zullen ze het onderscheidende karakter van de softwareoplossingen onaangetast laten, maar de wederzijdse klantgroepen wel laten profiteren van elkaars unieke functionaliteiten. Zo kent Proteus sterke functionaliteit voor productie-aansturing en Trimergo staat bekend om haar geïntegreerde planning voor projecten en resources.

Theo van den Berg, directeur Proteus: “De samenwerking met Trimergo gaat onze klanten mooie mogelijkheden bieden in toekomstige software-versies, zeker op planningsgebied. Daarnaast kunnen we onze positie buiten de Benelux gaan versterken. Uitdrukkelijk met behoud van de cultuur en klantbetrokkenheid waar Proteus al 25 jaar voor staat.”

Wim Schrijver, algemeen directeur: “Proteus heeft een indrukwekkende staat van dienst binnen de houtindustrie. De cultuur en de productfilosofie van Proteus sluiten naadloos aan op Trimergo. We koesteren de focus, specialisatie én klantgerichtheid van beide bedrijven en voegen daar R&D- en marketingkracht aan toe.”

Over Proteus
Proteus Systems Europe BV en Proteus Arpa BV zijn al 25 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van projectmatige softwareoplossingen voor de interieurbouw, hout- en afbouw en is onder andere bekend van de geavanceerde plaatoptimalisatie-software. Bovendien is Proteus distributeur van de hoogwaardige CAD/CAM systemen IMOS en Alphacam. Als turn-key leverancier is Proteus in staat het volledige proces van haar klanten te automatiseren. Proteus heeft 25 werknemers en is gevestigd in Waardenburg.
www.proteus.nl

Over Trimergo
Trimergo BV maakt en implementeert ruim 15 jaar ERP software voor projectmatig werkende bedrijven.
Haar project ERP software gaat, anders dan conventionele ERP-software, uit van de projectmatige afstemming tussen verkoop, engineering, inkoop, productie, montage en service. Met haar software bedient Trimergo (multi-)nationale klanten in de on/offshore, maritiem, speciaal machinebouw, apparatenbouw en de bouwtoelevering. Trimergo heeft 45 werknemers en is gevestigd in Apeldoorn en Atlanta.
www.trimergo.nl