Ridder Data Systems treedt toe tot de Trivest Software Group

Harderwijk – 18 januari 2018
Directeur Gino Keijzer:”Snellere en gedegen groei”

Ridder Data Systems te Harderwijk (NL) en Zele (BE) is per 1 januari 2018 toegetreden tot de Trivest Software Group. Deze groep versterkt hiermee haar positie als toonaangevende internationale leverancier van ERP software binnen de project- en klantordergestuurde industrie. Voor Ridder Data Systems betekent dit nieuwe en snellere groeimogelijkheden.

Als gerenommeerde ERP-leverancier in de maakindustrie vult Ridder Data Systems de andere bedrijven in de Trivest Software Group goed aan. Met haar ERP-systeem Ridder iQ heeft Ridder Data Systems een toonaangevende positie opgebouwd in de maakindustrie binnen de Benelux. Door het succes is het bedrijf in de afgelopen vijf jaar in omvang verdubbeld tot inmiddels 110 medewerkers. Het onderscheidende karakter van de Ridder-softwareoplossingen blijft conform de filosofie van Trivest gehandhaafd. Het bedrijf profiteert daarbij in de toekomst van uitwisseling van kennis en oplossingen binnen de Trivest Software Group.

Ridder Data Systems heeft een duidelijke toekomstvisie en groeistrategie die door de samenwerking met Trivest beter en sneller gestalte kan krijgen. Daar zijn zowel financiële als personele investeringen voor nodig, die door de samenwerking mogelijk worden. Dit met behoud van haar eigen identiteit.

Directeur Gino Keijzer van Ridder Data Systems: “Deze strategische partner maakt het mogelijk om die visie sneller en adequater uit te voeren. Het bedrijf is op zoek gegaan naar een strategische en kapitaalkrachtige partner met een grote affiniteit voor de business van Ridder Data Systems. Met Trivest is deze partner gevonden. Deze groep wil in Ridder Data Systems investeren en heeft ook de nodige technologische kennis. Daarmee draagt zij bij aan de gewenste groeistrategie. De samenwerking maakt het mogelijk om het groeipotentieel volledig te benutten en adequaat in te spelen op de veranderende ERP-markt. Tot op heden werd deel uitgemaakt van de Ridder Groep, die voornamelijk in de land- en tuinbouw opereert. Door de toetreding tot de Trivest Software Group zal Ridder Data Systems zich losmaken van de Ridder Groep.”

Over Ridder Data Systems

Ridder Data Systems is 35 jaar geleden ontstaan vanuit de praktijk. De basis voor het bedrijf is in 1953 gelegd. In dat jaar startte de heer Frans Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde voor de land- en tuinbouw. Nugteren verplaatste het bedrijf naar Harderwijk omdat hij zag dat de nabijgelegen inpoldering van het huidige Flevoland nieuwe kansen bood. Voor zijn machinefabriek ontwikkelde Nugteren programmatuur, die al snel door collega’s werd overgenomen. Dit resulteerde in 1982 tot de oprichting van Ridder Data Systems, als onderdeel van het familiebedrijf. Inmiddels heeft Ridder Data Systems ruim 1000 maakbedrijven geautomatiseerd. Thans is de onderneming marktleider in de maakindustrie. Als ERP-leverancier richt het zich op de klantordergestuurde maakindustrie. Het gaat om de branches machinebouw, projectmatige maakbedrijven, plaatbewerkende- en verspanende bedrijven, constructiebedrijven en technische service- en onderhoudsbedrijven.
www.ridder.nl
www.ridderdatasystems.be

Over Trivest Software Group

Trivest Software Group richt zich op bedrijfssoftware voor de project- & klantordergestuurde industrie. Trivest heeft tot doel de expertise en cultuur van specialistische ERP-bedrijven te combineren met de juiste schaalgrootte voor internationale expansie en innovatieve R&D. De groep bestaat naast Ridder Data Systems uit Bemet International, Trimergo en Proteus Systems Europe en telt 245 medewerkers. Trivest ondersteunt 2800 klanten in 27 landen binnen Europa en Amerika.

NIET VOOR PUBLICATIE
Voor nadere informatie kunt u contact hier contact opnemen